HVA ER SENTRERT RIDNING?

Ta kontakt hvis du ønsker helgekurs på din stall!

SR er en tilnærmingsmåte hvor man ofte har større fokus på rytteren enn på hesten, for å få til et bedre samspill mellom hest og rytter. Dette oppnås gjennom mentale og fysiske bilder.

Det hele starter med kroppsbevissthet. Hvordan fungerer din kropp? Og hvordan fungerer den når den kommer opp på hesteryggen? Herfra starter reisen for å finne rytterfølelsen og bli i ett med hesten.

Sentrert Ridning® er basert på kunnskap om menneskets og hestens anatomi, balanse, bevegelse, og hvordan hjernen påvirker kroppen og hvordan dette påvirker hesten. Vi bruker sentrering og orientalske jordings-teknikker, sammen med kroppsbevissthet, mentale bilder og sports-psykologi.

For å bli kjent med din egen kropp og oppnå en slik kroppsbeherskelse at du får en glad og fornøyd hest, må du begynne å ri med det som kalles de fire grunnprinsippene. All undervisning er basert på disse fire prinsippene. De består av riktig bruk av øynene, riktig pusteteknikk, sentrering og byggeklosser. I tillegg kommer jording.

SR er IKKE en egen gren på linje med dressur, sprang, western osv. Teknikkene kan brukes av alle ryttere, enten man har hest til kos, hobby eller konkurranseridning.

Pr. i dag er vi 5 Level 2 instruktører i Norge, og de fleste av oss driver "hesteanlegg".


www.centerederiding.org

 

NIVÅ 2-INSTRUKTØR

Nivå II-instruktør (hentet fra hjemmesiden til CR)  

Nivå II instruktører en mer avanserte og erfarne CR instruktør. Denne er i stand til å anvende CR begreper til mer erfarne CR studenter og / eller mer avanserte ryttere. Han/hun har ytterligere erfaring, vekst og utdanning i Sentrert Ridning, undervisning og kroppsarbeid (bodywork), introduksjon til Alexander Teknikk og Tai Chi siden disse er en del av grunnlaget for CR. Han/hun er mer erfaren i å bruke CR til hans / hennes egen ridning og undervisning innenfor hans / hennes disiplin. Som profesjonell instruktør, har han/hun tilegnet seg legitimerte attester til formell opplæring og kompetanse i ridning, opplæring og undervisning, gjerne inkludert noen form for instruktør sertifisering. I denne sammenheng krever ikke "profesjonell" Level II å være en nasjonal lisensiert rideinstruktør eller ansatt som en fulltids instruktør. Men en som har kunnskap, erfaring og standarder for å presentere seg selv som profesjonell i sin disiplin. Han/hun kan løse hest og rytter problemer i undervisningen, blant annet ved å bruke CR arbeid til klassisk trening av hest i sin disiplin. En nivå II- instruktør forventes å ri og undervise til en minimumsstandard (se CR sertifisering standarder for spesifikke standarder.), men kan være på et hvilket som helst nivå over dette i sin disiplin.